مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟

به گزارش پرسینا بلاگ، خبرنگاران | سرویس سلامت - هویج به عنوان یک سبزی ترد، شیرین و خوشمزه، سرشار از مواد مغذی است که معمولا به صورت خام یا خرد شده در تهیه انواع سالاد، سوپ ها و غذاها کاربرد دارد. این ماده خوراکی شیرین و خوش طعم، با داشتن ویتامین های زیاد، منبع مفیدی برای درمان بسیاری از بیماری هاست. اما برای پاسخ به سوال مطرح شده که مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟ در این مطلب ابتدا به معرفی خواص هویج و سپس مزایا و معایب هویج خام و پخته شده می پردازیم؛ با ما همراه باشید.

مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟

خواص هویج

هویج یکی از مواد غذایی حاوی پتاسیم، فیبر، بتاکاروتن و آنتی اکسیدان و ویتامین K است. مصرف هویج به صورت خام، پخته و یا به صورت آب هویج مزایای بسیار زیادی را برای بدن به همراه خواهد داشت. این ماده خوراکی سرشار از بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدهاست و به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، از کهولت سن جلوگیری کرده و به عنوان یکی از بهترین مواد خوراکی ضد سرطان شناخته می شود. در زیر تعدادی از خواص بی نظیر هویج آورده شده است.

  • درمان کننده سیفلیس، سل، سنگ صفرا و بیماری های کبدی
  • درمان سرفه
  • بهبود بیماری های قلبی
  • جلوگیری از آب مروارید،
  • جلوگیری از پوکی استخوان
  • جلوگیری از عفونت مجاری ادراری

توجه: این سبزی، به دلیل پتاسیم موجود در آن، برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه چه به صورت خام و چه به صورت پخته محدودیت مصرف دارد. همچنین در صورتی که هویج خام به مقدار زیادی مصرف شود، رنگ پوست را به طور غیرمعمولی به رنگ زرد تا نارنجی تبدیل می کند. این تغییر رنگ ناشی از بتاکاروتن موجود در هویج است.

بیشتر بدانید: خواص بی نظیر آب هویج برای کبد

مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟

  • میزان ویتامین و بتاکارون

مصرف هویج به صورت پخته شده، باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در آن می شود، اما بتاکاروتن موجود در آن، در اثر پختن از بین نمی رود. بتاکاروتن موجود در هویج، ماده ای حساس به گرما نیست.

  • میزان فیبر و هضم آن

هنگامی که هویج پخته می شود، دیواره های سلولی بافت گیاهی آن نرم شده و هضم آن برای دستگاه گوارش راحت تر خواهد بود؛ لازم به ذکر است که یک عدد هویج حاوی 12 گرم کربوهیدرات و 4 گرم فیبر است و مصرف آن به صورت خام نفخ معده را به همراه خواهد داشت. بنابراین مصرف هویج پخته برای افرادی که مسائل معده دارند بهتر است. اما دقت داشته باشید که نباید هویج را زیاد پخت؛ چراکه مواد مغذی آن در اثر حرارت زیاد از بین خواهد رفت.

نکته: دقت داشته باشید که هویج پخته شده را در دمای اتاق به مدت طولانی (بیشتر از 5 تا 6 ساعت) نگهداری نکنید؛ زیرا باعث به وجود آمدن مواد مضر روی سطح هویج خواهد شد و خاصیت آن از بین می رود.

  • میزان آنتی اکسیدان

طبق مطالعات اجرا شده، هویج پخته شده، آنتی اکسیدان های بیشتری از هویج خام دارد. پختن هویج همراه با مقدار کمی روغن، میزان آنتی اکسیدان های بتاکاروتن و اسید فنولیک را در هویج افزایش می دهد و همچنین توانایی بدن در جذب این ماده غذایی پرخاصیت را تا سه برابر افزایش خواهد داد.

  • میزان قند

هویج نسبت به سایر سبزی ها قند زیادی داشته و در اثر حرارت، نمایه گلایسمی یا میزان قند آن افزایش می یابد. بنابراین افراد مبتلا به بیماری دیابت، بهتر است هویج را به صورت خام مصرف کنند.

بیشتر بدانید: هویج در بارداری و مزایای بی شمار آن

سخن آخر

همان طور که اشاره شد، مصرف هویج پخته نسبت به هویج خام، مزایا و خواص درمانی بیشتری دارد؛ چراکه بتاکاروتن موجود در این ماده غذایی، بعد از پخت حفظ شده و خواص آنتی اکسیدانی آن بیشتر می شود. می توانید بر حسب سلیقه و ذائقه خود، هویج پخته شده را با دانه کنجد، سیر خرد شده، نعنای تازه، روغن زیتون و یا حتی سرکه سیب مصرف کنید. در سرانجام پیشنهاد می کنیم مطلب طبع هویج را نیز در خبرنگاران بخوانید.

شما هویج را به صورت خام مصرف می کنید یا به صورت پخته؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

برگرفته از: lifegate

پریها: پریها | اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما

منبع: setare.com
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 7055

به "مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید