طرز تهیه کباب شیشلیک با استخوان و بدون استخوان

به گزارش پرسینا بلاگ، کباب شیشلیک یا شیشلیک کبابی، یکی از کباب های پرطرفدار است که با راسته یا دنده گوسفندی تهیه می گردد و روش طبخ مخصوصی دارد. این کباب را به همراه استخوان دنده یا به صورت تکه های گوشت بدون استخوان درست می نمایند.

طرز تهیه کباب شیشلیک با استخوان و بدون استخوان

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کباب شیشلیک، نوعی کباب است که از شش تکه گوشت راسته یا دنده گوسفندی تهیه می گردد و در بین ایرانیان غذایی بسیار محبوب است. شاید بتوان گفت یکی از لذیذترین کباب هایی که می توان با گوشت گوسفندی تهیه کرد شیشلیک است و از آنجایی که با چربی موجود روی دنده سرخ می گردد، بسیار سبک است. طرز تهیه کباب شیشلیک، تقریبا شبیه است و اگر استخوان دنده و چربی آن گرفته گردد فرقی با کباب برگ ندارد. در این مطلب طرز برش گوشت برای شیشلیک را به همراه طرز تهیه شیشلیک کبابی و سایر نکات مهم آن مطالعه کنید.

در این مطلب آمده است:
  • طرز تهیه کباب شیشلیک یا شیشلیک کبابی
  • روش تهیه سس کباب شیشلیک
  • فرق دنده کباب با شیشلیک

طرز تهیه کباب شیشلیک یا شیشلیک کبابی

این کباب را می توان از دنده گوسفندی یا گوشت راسته بدون استخوان تهیه کرد که نحوه برش گوشت راسته در کباب شیشلیک با کباب برگ کمی متفاوت است و در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این کباب خوشمزه را ارائه دهیم؛ این میزان برای 6 نفر مناسب است، و مدت زمان پخت حدود 45 دقیقه است.

مواد لازم برای کباب راسته گوسفندی با استخوان
گوشت راسته گوسفندی مخصوص شیشلیک1.5 کیلوگرم
پیاز درشت3 عدد
ماست ترش1 لیوان
روغن مایع به میزان لازم
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری
نمکبه میزان لازم
محلول زعفرانبه میزان لازم

روش تهیه کباب شیشلیک گوسفندی با استخوان

  1. گوشت راسته با استخوان را به قطعات کوچک تقسیم کنید، بهتر است هر قطعه شامل دو دنده باشد. طرز برش گوشت برای شیشلیک را در تصویر زیر مشاهده می کنید.
  2. پیازها را پوست گرفته و پس از شستن با رنده خیلی ریز، رنده کنید. سپس آب پیاز را بگیرید و در یک ظرف نسبتا عظیم بریزید.
  3. ماست، زعفران دم نموده، روغن مایع و فلفل سیاه را به آب پیاز اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید، قطعات گوشت را به مواد اضافه نموده و با دست خوب مخلوط کنید تا مواد به خورد گوشت برود.
  4. روی ظرف سلفون بکشید و به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال قرار دهید، پس از این مدت گوشت را از یخچال خارج نموده و با بیفتک کوب آن را بکوبید تا سطحش باز گردد. برای این منظور قسمت دنده را با دست بگیرید و قسمت بالای دنده که شامل گوشت راسته است روی تخته قرار داده، با بیفتک کوب به آرامی بکوبید تا پهن گردد و در حین کوبیدن به آن روغن مایع و محلول زعفران بزنید.
  5. برای سیخ کردن، قسمت استخوان راسته را در دست بگیرید به صورتی که انحنای استخوان دنده بیرون باشد و سپس گوشت راسته را به صورتی به سیخ بکشید که سیخ از وسط دو استخوان دنده رد گردد. برای اینکه کباب راحت تر روی کباب پز قرار بگیرد و حجم کمتری را اشغال کند، انحنای همه دنده ها به سمت راست یا چپ باشد.
  6. پس از سیخ کردن کباب، آن را روی حرارت ملایم کباب پز قرار دهید و در حین کباب کردن، با یک قاشق یا برس، سس کباب را روی آن بمالید تا خوشمزه تر شده و بهتر سرخ گردد.

کباب شیشلیک را از گوشت راسته یا فیله گوساله نیز می توان تهیه کرد. طرز تهیه و خواباندن آن مثل کباب شیشلیک با استخوان است با این تفاوت که:

  • گوشت فیله یا راسته بدون استخوان استفاده می گردد و باید گوشت را تقریبا به قطر دو سانتیمتر برش دهید و شکل آن نیز لازم نیست منظم باشد.
  • برای اینکه گوشت نرم تر گردد، بهتر است ابتدا یک کیوی روی گوشت رنده کنید و به مدت 15 دقیقه، گوشت در کیوی بماند، سپس آن را بشوئید و در مواد بخوابانید.

  • بین هر دو یا سه قطعه گوشت، یک قطعه کوچک دنبه به سیخ بکشید.
  • این کباب را بدون دنبه هم می توانید تهیه کنید و در حین کباب کردن، روی آن سس کباب، بمالید تا بهتر سرخ گردد.

روش تهیه سس کباب شیشلیک

مواد لازم
کره25 گرم
آب1/2 لیوان
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
زعفران آب نموده2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس شیشلیک کبابی

  • کره، زعفران، آب و آبلیمو را در ظرفی با هم مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ گردد.
  • این سس را در حین پخت، چندین بار با برس روی کباب بمالید، سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و مجددا روی کباب بدهید تا خشک نگردد.

فرق دنده کباب با شیشلیک

طعم شیشلیک تا حد زیادی به شباهت دارد. اما دنده کباب به قطعات ریز تقشیم نمی گردد و کبابی یک تکه و حجیم است.

سخن آخر

در این مطلب طرز تهیه شیشلیک کبابی را با تمام نکات آن به شما آموزش دادیم که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد. پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه شیشلیک شاندیز حرفه ای نیز در خبرنگاران آشنا شوید. شما شیشلیک کبابی را به چه روشی تهیه می کنید؟ بهترین شیلیک را کجا میل کردید و چه خصوصیاتی داشت؟ در پایین همین صفحه با ما در ارتباط باشید.

پریها: پریها | اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما

منبع: setare.com
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 6196

به "طرز تهیه کباب شیشلیک با استخوان و بدون استخوان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب شیشلیک با استخوان و بدون استخوان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید